“Durf innoveren en ongelijkheid aanpakken”

16/05/2017

Topvrouw World Economic Forum over toenemende verstedelijking:

Een grote naam op Realty: Alice Charles, de Community Lead of Infrastructure and Urban Development Industry bij het World Economic Forum. Zij kwam op de eerste dag van Realty haar jarenlange internationale ervaring delen met de Belgische vastgoedsector. “Verstedelijking is een ontegensprekelijke trend”, zei de topvrouw. “Daar moeten we dan ook op durven inspelen.”

Waar in 1950 nog maar 33 procent van de bevolking in steden leefde, is dit momenteel al 54 procent en tegen 2050 zal het om ruim 66 procent gaan. Alice Charles kwam met harde cijfers. De grote uitdaging die volgens haar bij zoveel verstedelijking komt kijken? “Ongelijkheid”, zo vatte ze het in één woord samen. “Elke stad kan daar op inspelen door bijvoorbeeld te zorgen voor een goede toegang tot infrastructuur. Denk maar aan goed openbaar vervoer, aan parken, enz. Dat soort zaken, hoe simpel ze soms ook zijn, kan een brug vormen tussen het rijke en het minder rijke deel van een stad.”

Ook innovatie werd door de topvrouw van het World Economic Forum aangehaald als een belangrijke katalysator. “We moeten meer dan ooit actief op zoek gaan naar de oplossingen die technologie kan bieden. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele apps die een sharing economy op gang hebben gezet. Een sharing economy die enorm in groei is en nog lang zal blijven groeien.”

By continuing your visit on this site, you accept the use of cookies to propose you customised services and adapted offers. Read more