Succesvol Realty 2017 trekt 6.698 bezoekers

24/05/2017
Grootste vastgoedevent voor professionelen leefde sterk op sociale media

6.698, zoveel bezoekers trok de 9e editie van Realty. In totaal waren er 115 exposanten, stonden er 14 conferenties op de agenda, en kwamen er ruim 250 internationale investeerders over de vloer. Ook op social media kon Realty 2017 een opvallend groot publiek bereiken. Vooral Twitter scoorde goed met 87.000 views op @realtybrussels.

Straffe cijfers, maar voor de editie van volgend jaar wil algemeen directeur Mathieu Van Marcke nog een stap verder gaan. Realty 2017 lokte dit jaar niet alleen vastgoedprofessionals, maar ook opvallend veel vertegenwoordigers van steden en gemeenten. Zo kwamen Brussel, Kortrijk, Aalst, Bergen, Luik en Oostende een aantal van hun plannen uit de doeken doen. Daarnaast tekenden verschillende politici present, waaronder de Brusselse burgervader Rudi Vervoort, burgemeester van Luik Willy Demeyer en Bart Somers, burgemeester van Mechelen en recent zelfs verkozen tot beste burgervader ter wereld. Het was ook hij die deelnam aan het debat over de rol die de publieke sector moet spelen op het vlak van vastgoedontwikkeling.

Maar Realty 2017 trok ook internationaal de aandacht. Met zestien verschillende nationaliteiten waren er dit jaar bezoekers van overal ter wereld. Onder andere voormalig burgemeester van Pittsburgh (VS) Thomas Murphy vloog naar Brussel om zijn verhaal te doen. En ook Prof. Jürgen Bruns-Berentelg, de CEO van het Duitse HafenCity, kwam zijn project voorstellen. “We mogen niet verder blijven bouwen zoals we het al eeuwen doen”, gaf professor Bruns-Berentelg de Belgische vastgoedprofessionals als advies mee.

Mathieu Van Marcke van Artexis Easyfairs, de organisator van Realty, blikt tevreden terug op het resultaat: “Het was een uiterst geslaagde editie en daarvoor willen we iedereen bedanken. Realty was tot dusver vooral een klassieke beurs waar verschillende spelers op de markt hun business komen presenteren. Dit initiële concept blijft bestaan, maar we zullen het uitbreiden. Zo zal Realty 2018 een écht community-event worden, waarbij er nog veel meer plaats gemaakt wordt voor dialoog en debat.”

Voor meer nieuws over Realty 2018 zal je niet moeten wachten tot volgend jaar. We brengen snel meer nieuws over onze tiende editie.
By continuing your visit on this site, you accept the use of cookies to propose you customised services and adapted offers. Read more