“Politiek en private sector moeten méér samenwerken”

16/05/2017

VIDEO - Thomas Murphy (Amerikaanse burgemeester)

“Politiek en private sector moeten méér samenwerken”

“Durf vooruitkijken. Zelfs als men je blijft zeggen dat het onmogelijk is.” Dat zei Thomas Murphy, de voormalige burgemeester van het Amerikaanse Pittsburgh, vandaag op de eerste conferentiedag van Realty 2017. Het was meteen een sterke, optimistische boodschap die de Belgische vastgoedprofessionals te horen kregen en die hoop moest geven. Zelfs in een land waar vastgoedontwikkelingen meer dan eens op protest stoten.

Het was niet toevallig dat de Amerikaanse oud-burgemeester naar Brussel werd overgevlogen voor die boodschap. In zijn periode als burgemeester wist Thomas Murphy  Pittsburgh volledig om te toveren van een stad in economisch verval tot een commercieel levendige metropool. In plaats van zich af te zetten tegen de verandering, omhelsde hij de technologische vooruitgang en verwelkomde hij grootmachten als Google. Murphy zette daarnaast in op onderwijs, durfde te investeren, en creëerde een wettelijk kader om het ondernemerschap te stimuleren.

“Het naar elkaar toegroeien van politiek en de private sector spelen een sleutelrol”, liet hij optekenen in een sterke toespraak. “Of het nu in de States of in België is, overleg en samenwerking zijn broodnodig.”

By continuing your visit on this site, you accept the use of cookies to propose you customised services and adapted offers. Read more